4 Redenen om Water te Drinken bij het Afvallen

vocht innemenWater drinken helpt bij het afvallen. Iets eenvoudigers kun je bijna niet bedenken. Toch drinken veel mensen te weinig water of niet op de juiste momenten…

Het is daarom goed om te weten hoe water drinken helpt bij het afvallen, en waarom het belangrijk is om juist tijdens het afvallen voldoende water te drinken. Hieronder 4 goede redenen:

1. Water drinken vermindert het hongergevoel

Het drinken van twee glazen water voor iedere maaltijd is een gouden tip voor iedereen die wil afvallen. Water vult je maag en geeft een vol gevoel, waardoor je automatisch minder eet. Probeer ook eens extra water te drinken wanneer je tussen twee maaltijden door een hongerig gevoel krijgt. Grote kans dat het hongergevoel afneemt en de neiging om teveel tussendoortjes te eten minder wordt.

Water drinken voor de maaltijd is dus prima, denk er wel aan dat water drinken tijdens of vlak na het eten ervoor zorgt dat je voedsel versneld de maag verlaat. Hierdoor kun je snel weer een hongergevoel krijgen, terwijl het volgende eetmoment nog ver weg is.

2. Water ontgift je lichaam tijdens het afvallen

Maar er zijn meer redenen waarom water drinken goed is bij het afvallen. Afvallen gebeurt namelijk – als het goed is – door het verbranden van vet. In onze vetreserves liggen echter giftige stoffen opgeslagen die bij verbranding vrijkomen. Deze stoffen wil je natuurlijk zo snel mogelijk kwijt. Door extra water te drinken, spoel je de toxische stoffen sneller weg en help je het lichaam te ontgiften.

3. Water vervangt verborgen dikmakers

Ander voordeel van water drinken bij het afvallen is dat het andere calorierijke dranken vervangt. Je zult het misschien niet zeggen, maar veel mensen komen aan of vallen niet af omdat ze de verkeerde dorstlessers gebruiken. Frisdrank, vruchtensappen, bier en wijn bevatten veel suiker. Je kunt nog zo je best doen door minder te eten en meer te sporten, wanneer je teveel frisdrank of vruchtensap drinkt, zul je niet of weinig afvallen. Water en groene thee, afgewisseld met af en toe een glas light-frisdrank, zijn de beste dorstlessers wanneer je wilt afvallen.

4. Van water drinken krijg je meer energie

Niet alleen wanneer je wilt afvallen, water drinken is altijd goed voor je lichaam. Het menselijk lichaam bestaat grotendeels uit water, dus is het niet verwonderlijk dat het lichaam beter functioneert wanneer je genoeg water drinkt.

Je voelt je fitter en hebt meer energie om te bewegen. Hierdoor verhoogt de stofwisseling en zal ook de vetverbranding toenemen. Doordat je je beter voelt, zul je gemakkelijker afvallen: Dubbel voordeel dus.

Gemiddeld kun je er vanuit gaan dat je ongeveer 1,5 – 2 liter water op een dag nodig hebt. Wanneer je veel sport zou dit wat meer kunnen zijn, omdat je tijdens het sporten veel vocht verliest.

Dat water drinken helpt bij het afvallen wist je misschien al wel, maar hoe en waarom is vaak de vraag. Nu je in dit artikel de antwoorden op deze vragen hebt gekregen, kun je het water drinken nog beter inzetten bij het afvallen en wie weet, misschien wel een paar extra kilootjes kwijtraken.

7 Reacties

  1. J
    • Felicia
  2. amber
  3. patrick nijdam
  4. :)
  5. perrry
  6. True blue

Reageer: