Hoe je met Afslank Shakes het Afslanken kan Vergemakkelijken

proteine aardbei banaan kiwiAfslank shakes zijn ideaal voor mensen die graag duidelijkheid en gemak willen bij het afvallen. Door het gebruik van afslank shakes kun je namelijk afvallen, zonder dat je je hoeft te verdiepen in de hoeveelheden die je mag eten en het bereiden van dieetverantwoorde maaltijden.

Bovendien kun je de zakjes met poeder voor de shakes overal gemakkelijk mee naar toe nemen en maak je op je werk of waar je ook bent, eenvoudig een maaltijdvervangende afslank shake klaar. Dit maakt het makkelijk om je overal aan je dieet te houden.

Afslank shakes bestaan meestal uit veel eiwitten, zodat ze een voldaan gevoel geven, wat gunstig is voor het volhouden van een dieet. Vaak zijn er vitamines en mineralen aan een afslankshake toegevoegd, waardoor ze een complete maaltijdvervanger zijn en je alles binnenkrijgt wat je nodig hebt. 

Net als bij gewoon eten geldt ook bij afslank shakes dat smaken verschillen. Gelukkig bestaan er veel verschillende smaken afslank shakes zoals aardbei, banaan, bosvruchten, vanille, chocolade of mango-abrikoos-perzik. De meeste afslank shakes worden bereid door magere melk of yoghurt toe te voegen aan een poeder en dit geheel te roeren, mixen, blenderen of schudden tot een smaakvolle shake. Het resultaat heeft, zeker wanneer de melk of yoghurt goed koud is, iets weg van een milkshake.

Intensief afvallen en op gewicht blijven

Afvallen met afslank shakes kan op verschillende manieren. Afhankelijk van wat je doel is en binnen welke tijd je dit wilt bereiken, kun je één, twee of drie maaltijden per dag vervangen door afslank shakes. Een dieet waarbij de drie hoofdmaaltijden per dag worden vervangen door afslank shakes of andere maaltijdvervangers is intensief en daarom niet geschikt om langer dan één of twee weken te doen.

Wanneer je na een intensieve afvalperiode meer kilo’s kwijt wilt kun je overgaan op een dieet waarbij je weer één of twee lichte maaltijden per dag gebruikt, terwijl je de overige maaltijden blijft vervangen door afslank shakes of andere maaltijdvervanger. En ook na de afvalperiode kun je enkele keren per week de afslank shakes gebruiken als maaltijdvervanger.

Andere maaltijdvervangers en lichte tussendoortjes

Producenten van afslank shakes hebben vaak ook andere maaltijdvervangende producten in hun assortiment zoals repen, pudding of muesli. Ook deze bevatten veel eiwitten waardoor ze hetzelfde voldane gevoel geven als afslank shakes. Je kunt het gebruik van deze andere maaltijdvervangers dan ook gerust gebruiken ter afwisseling van de afslank shakes. 

Nu heeft het natuurlijk weinig zin je maaltijden te vervangen door afslank shakes, terwijl je tussendoor calorierijke voedingsmiddelen blijft eten. Probeer het eten van tussendoortjes daarom te beperken en zorg er in ieder geval voor dat je geen vette of zoete dingen eet. Rauwkost of een rijstwafel zijn bijvoorbeeld prima. Bovendien hebben producenten van afslank shakes en andere maaltijdvervangers vaak ook lichte en verantwoorde tussendoortjes in hun assortiment.

Op de websites van verschillende producenten van afslank shakes, zoals Modifast en Slim Fast, vind je veel informatie over afvallen met behulp van de verschillende producten. Op de site van Slim Fast kun je je zelfs registreren en je eigen afvalplan opvragen waarin een combinatie van maaltijdvervangers en lichte maaltijden wordt gebruikt. Het plan wordt compleet gemaakt met recepten en bereidingswijzen. Daarnaast wordt op basis van je eigen input een rapport bijgehouden van je watergebruik, gewicht en lichamelijke activiteit. 

Een aantal voordelen van afslank shakes:

  • Eenvoudig en snel klaar te maken
  • Je hoeft je niet te verdiepen in weekschema’s, calorieën tellen of het bereiden van dieetverantwoorde maaltijden
  • Overal mee naar toe te nemen
  • Alle vitamines en mineralen zitten erin
  • Voldaan gevoel door grote hoeveelheid eiwitten

Afvallen met afslank shakes is vaak zeer effectief, maar vergt ook wel enige doorzettingsvermogen en discipline. Het vervangen van maaltijden door maaltijdvervangers is namelijk niet altijd even gemakkelijk. Wie dit weet vol te houden wordt echter wél beloond met een mooi afvalresultaat.

2 Reacties

  1. Marco
  2. Klasminda

Reageer: