5 Tips voor een Gezond Ontbijt

heilzaam wakker wordenHet ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Dit is over het algemeen bekend. Zonder een gezond ontbijt werken de hersenen minder goed en zal het concentreren gedurende de dag moeilijk gaan.

De beste prestaties worden geleverd door mensen die elke dag een gezond ontbijt eten. Maar wat is nou een gezond ontbijt en waar moet dit uit bestaan? Deze twee vragen worden door middel van een aantal tips hieronder beantwoord.

De volgende tips kunnen jou helpen om elke ochtend een gezond ontbijt samen te stellen:

  1. Begin de dag met een veelzijdig en stevig ontbijt. Door elke dag te beginnen met vezels, eiwitten en vitaminen zal het lichaam gedurende de dag beter presteren en zal het hongergevoel gedurende de dag ook minder opkomen.
  2. Zorg voor voldoende variëteit. Elke dag hetzelfde ontbijt is niet goed. Door regelmatig te wisselen van voeding zal het lichaam beter kunnen presteren.
  3. Een gezond ontbijt bestaat uit in ieder geval: brood met beleg of ontbijtgranen, fruit(sap), zuivel en thee of koffie. Brood en ontbijtgranen zitten boordevol vezels welke het lichaam elke dag nodig heeft. Fruit(sap) zorgt voor genoeg vitaminen om het lichaam gedurende de dag gezond te houden. In zuivel zit calcium. Calcium is goed voor de botten. Een glas melk of een bakje yoghurt mag dan ook niet uitblijven in een gezond ontbijt. Thee zit vol met goede stoffen die het spijsverteringssysteem van het lichaam goed helpen te functioneren. Koffie bevat cafeïne wat helpt om elke ochtend goed wakker te worden.
  4. Eet genoeg bij het ontbijt. Onder anderen eiwitten. Deze zorgen er voor dat er tot de lunch geen hongergevoel op komt treden. Hierdoor is het een goed idee om voeding met eiwitten te eten tijdens het ontbijt.
  5. Eet niet te veel. Een veel gemaakte fout is dat mensen zich helemaal volstoppen bij het ontbijt. Dit is echter zeer ongezond. Een gezond ontbijt moet stevig zijn, maar dit betekent niet dat er grote porties gegeten moeten worden.

Reageer: