Ontdek Hoe je met Zumba op een Leuke Manier kan Afvallen

dansend afvallenWel eens van afvallen met Zumba gehoord? Het populaire fitnessprogramma is gebaseerd op verschillende vormen van Latin Dance en wordt uitgevoerd op de ritmische klanken van opzwepende Latijns Amerikaanse muziek…

Het is een vrolijke en energieke training, waarbij je ook nog eens veel calorieën verbrandt en dus lekker af kan vallen.

Zumba voor iedereen

Nu hoef je echt niet bang te zijn dat je over de choreografische kwaliteiten van een Latin Dancer moet beschikken om aan Zumba te kunnen doen. Integendeel! Zumba is dan wel gebaseerd op dansen als Salsa, Merengue en Samba, toch hoef je geen Jennifer Lopez te zijn om een Zumba-les te kunnen volgen.

De danspassen en bewegingen worden bij Zumba namelijk teruggebracht tot een vereenvoudigde vorm. Ook kent het programma een opbouw in fasen, waardoor beginners gewoon kunnen meedoen. De dansen zijn eenvoudig te volgen en geschikt voor iedereen, maar daarom zeker niet minder effectief.

Lekker afvallen met Zumba

Met Zumba kun je veel calorieën verbranden. Onderzoek heeft uitgewezen dat je met een intensieve Zumba-workout tot wel 1000 calorieën per uur verbrandt. Dus terwijl jij lekker uit je dak gaat op de ritmische klanken van de Latijns Amerikaanse muziek, ben je ook nog eens stevig aan het afvallen. Het grote voordeel van Zumba is dat je hele lichaam tijdens de training in beweging komt. Alle spieren worden versterkt, en meer spiermassa betekent, ook op de langere termijn, meer vetverbranding. 

Op de sportschool of thuis

Bij veel sportscholen of buurtcentra kun je tegenwoordig Zumba-lessen in groepsverband volgen. Het leuke van een groep is natuurlijk dat het erg gezellig kan zijn. Even lekker bijpraten voor en na de les kan een extra stimulans zijn om te gaan sporten. Maar ook tijdens de les kan het sporten in een groep en het gezamenlijk werken aan hetzelfde doel een extra stimulans zijn. 
Op dit filmpje zie je goed hoe de energie er vanaf spat tijdens een Zumba groepsles.
Mocht je geen tijd hebben om naar de sportschool te gaan om een Zumba klas te volgen dan zijn er ook andere mogenlijkheden. Er zijn bijvoorbeeld verschillende Zumba dvd’s verkrijgbaar waarmee je thuis een workout doet op een tijdstip dat jou uitkomt. Maar daar is niet het enige alternatief…

Zumba Fitness op de spelcomputer

Helemaal van deze tijd is natuurlijk het Zumba Fitness spel voor de Xbox 360, de Playstation of de Wii. Een leuke manier om thuis met Zumba aan de slag te gaan en resultaat te boeken.
De danspassen en bewegingen worden voorgedaan door de Zumba-instructeur op het scherm, waarbij het natuurlijk de bedoeling is dat je deze nadoet. Jouw bewegingen worden geregistreerd en aan het einde van de training omgezet in een score, zodat je zelf je vooruitgang kunt bijhouden.

Dit filmpje laat Zumba Fitness op de spelcomputer in actie zien (het dansen begin rond 1:00):
Conclusie? Dansen op leuke muziek maakt je vrolijk en geeft je een lekker gevoel. Een beetje alsof je op vakantie bent. De klanken van de muziek voeren je mee naar een tropisch oord, met palmbomen, strand en kokosnoten. Met Zumba vergeet je gewoon dat je aan het sporten bent.

1 Reactie

  1. Mike

Reageer: