Start to Run: alles over de Gratis Hardloop Coaching van Evy Gruyaert

mp3 podcastHet trainingsschema “Start To Run” van Evy Gruyaert is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een groot succes onder beginnende hardlopers…

Begrijpelijk als je bedenkt dat juist het beginnen met hardlopen vaak lastig is en de podcasts van Evy hardlopen een stuk leuker en gemakkelijker maken.

Hoe werkt Start to Run?

Het hele idee achter het initiatief was om mensen in België te stimuleren meer te bewegen. Hiervoor heeft de bekende Belgische radio-dj Evy Gruyaert 27 lessen ingesproken met instructies waar je tijdens het hardlopen via je mp3-speler naar luistert. Zo begeleidt Evy je door de hele training. Het schema is zo opgebouwd dat je na het doorlopen van alle lessen, vijf kilometer aaneengesloten kunt hardlopen.

Hardlopen met personal coach Evy Gruyaert

Evy GruyaertZelf noemt ze zich “je eigen personal coach” en zo voelt het eigenlijk ook omdat ze er bij iedere stap die je zet een beetje bij is. Ze vertelt wanneer je moet hardlopen, hoe lang en wanneer je weer mag wandelen. Ze moedigt je aan en pept je op. Dit alles onder begeleiding van bijpassende muziek die afwisselend opzwepend en stimulerend en dan weer rustig en ontspannen is. Het doel van de training is om in tien weken tijd, vijf kilometer onafgebroken te kunnen hardlopen.

Nu zijn er meer trainingsschema’s die dit beloven, maar omdat met Evy hardlopen gewoon echt veel leuker is, houd je het automatisch beter vol. Dat is natuurlijk heel mooi want bewegen is goed voor je conditie, gezondheid en dat je met hardlopen afvallen kunt is bekend.

Opbouw van de hardlooptrainingen

De hardlooptrainingen zijn zo opgebouwd dat hardlopen en wandelen worden afgewisseld. Ook rustdagen maken deel uit van het programma. Vanaf week 3 en 4 wordt de hardlooptijd iets opgevoerd ten opzichte van de wandeltijd. In de weken daaropvolgend wordt de hardlooptijd steeds verder opgevoerd. In week 10 loop je ongeveer dertig minuten achter elkaar hard, eventueel nog afgewisseld met één of twee minuten wandelen. De 27e en laatste training heb je je doel bereikt en kun je vijf kilometer aaneengesloten hardlopen.

Er is ook een vervolg. Lukt het je om vijf kilometer te hardlopen, dan kun je doorgaan met het trainingsschema voor tien kilometer hardlopen. Ook hiervoor heeft Evy Gruyaert een inmiddels beroemde serie podcasts ingesproken.

Het succes van Start to Run

Het geheim van het succes van Evy Gruyaerts Start 2 Run progamma ligt in de combinatie van een goed opbouwend hardloopschema, de “persoonlijke begeleiding” van Evy via de mp3 en de stimulerende muziek die daarbij hoort. Het totale concept werkt enorm stimulerend en helpt je door de moeilijke momenten die je als beginnende hardloper zeker ook zult hebben.

De Start to Run podcast is in 2006 online gezet en sinds die tijd al vele duizenden keren gedownload. Wil je ook aan de slag met het populaire hardloopprogramma van Evy Gruyaert? Dan kun je start to run hier downloaden.

Ik zou het ook heel leuk vinden als je hieronder je ervaringen deelt. Wat vind jij van de podcasts? Heeft het je door de moeilijke momenten heengeholpen en heb je je doel bereikt?

2 Reacties

  1. Barbara
  2. Bianca

Reageer: