5 Kilo Afvallen in 1 Week, Hoe Doe Je Dat?

slanke lijn5 kilo afvallen in 1 week is veel, erg veel, maar het kán wel en soms wil je het gewoon erg graag! Want je gaat bijvoorbeeld binnenkort op vakantie en wilt met een zeker gevoel in je bikini over het strand lopen. Of er staat een groot feest voor de deur en je wilt persé die ene jurk aan. Een streng dieet volgen is dan de enige manier om in korte tijd veel af te vallen…

5 kilo afvallen in 1 week met een streng dieet

Diëten waarmee je 5 kilo in een week kunt afvallen zijn de zogenaamde crashdiëten. Je kunt gerust stellen dat deze diëten volharding vragen en soms afzien betekenen. Je mag maar weinig eten dus zult echt wel eens een hongergevoel hebben. Maar als je het volhoudt en je kijkt na een week in de spiegel zul je tevreden kunnen vaststellen dat het resultaat er ook naar is.

Enkele voorbeelden van crashdiëten:

  • Ziekenhuisdieet: Dit is waarschijnlijk het bekendste crashdieet. Oorspronkelijk bedoeld om patiënten die te zwaar zijn voor een operatie, vlot te laten afvallen. Het dieet is er in verschillende varianten, maar allemaal gebaseerd op het eten van weinig calorieën. 5 kilo afvallen in 1 week behoort met dit dieet zeker tot de mogelijkheden.
  • Sapdieet: Dit dieet bestaat grotendeels uit het drinken van groente- en fruitsappen, eventueel gecombineerd met eenvoudige caloriearme maaltijden.
  • Broodwisseldieet: Een eenvoudig dieet waarbij je een dag brood eten, liefst donker volkoren of meergranen brood, afwisselt met een dag ‘normaal’ eten. Onder ‘normaal’ wordt in dit geval een gevarieerd en gezond menu verstaan. Met dit dieet kun je, zonder hongergevoel, enkele kilo’s per week afvallen.

Let op je gezondheid

Er zijn bij dit soort strenge diëten echter ook wat aandachtspunten. Het eetpatroon dat bij zo’n dieet hoort bevat meestal niet alle benodigde voedingsstoffen. Ze zijn dan ook niet geschikt om langere tijd vol te houden. Bovendien eet je ook minder dan je lichaam nodig heeft om helemaal optimaal te functioneren. Te vaak een crashdieet volgen kan daarom nadelig zijn voor je gezondheid. Eet je normaal gesproken goed en ben je gezond, dan is het incidenteel volgen van een crashdieet geen probleem.

Blijvend 5 kilo afvallen

Wat je natuurlijk niet wilt is 5 kilo afvallen in 1 week en de week erna weer 5 kilo of meer aankomen, kortom het jojo-effect. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je na het dieet niet meteen terugvalt in je oude eetgewoonten. Je lichaam moet langzaam weer wennen aan het verwerken van bepaalde hoeveelheden voedsel. Voer je hoeveelheid voedsel daarom langzaam op. Uiteraard liefst tot niet meer dan past bij een verantwoord leef- en voedingspatroon. Dit in combinatie met regelmatig sporten helpt bij het behouden van je  nieuwe gewicht.

Een streng dieet kun je ook gebruiken als stimulerende kickoff voor een langdurige periode van duurzaam afvallen. Je begint dan met een streng dieet waarmee je 5 kilo kunt afvallen in 1 week, en stapt daarna over op een minder streng dieet, dat bedoelt is voor de langere termijn. Een Low Carb dieet, waarbij met name de hoeveelheid koolhydraten in je voeding wordt teruggebracht, is hier bijvoorbeeld zeer geschikt voor. Beginnen met een streng dieet en in korte tijd veel afvallen kan je net dat beetje extra motivatie geven dat je nodig hebt om voor langere tijd je eetpatroon aan te passen.

Water drinken is belangrijk

Genoeg water drinken bij het afvallen is altijd belangrijk, zeker wanneer je in korte tijd veel afvalt. Wanneer je 5 kilo in 1 week afvalt komen er veel afvalstoffen vrij uit de vetreserves die je verbrandt. Water drinken helpt deze afvalstoffen zo snel mogelijk uit je lichaam te verdrijven. In water zitten bovendien geen calorieën en het kan tijdelijk je hongergevoel verminderen. Het past dus perfect in een streng dieet.

Bewaak je grenzen

Een gezond lichaam kan 5 kg afvallen in 1 week zonder dat dit de gezondheid schaadt. Houd wel je grenzen in de gaten en maak het niet te gek. Je lichaam zal bepaalde basisfuncties moeten kunnen uitvoeren. Voor vrouwen geldt een energiebehoefte van tussen de 1750 en 2250 calorieën per dag. Wanneer je onder de 1750 calorieën per dag gaat zitten, zouden gezondheidsrisico’s kunnen ontstaan.

Ben je je bewust van je gezondheid, maar wil je graag snel even wat extra gewicht kwijt? Het kost even wat moeite, maar met een crashdieet is het mogelijk om 5 kg af te vallen in 1 week. Dat is natuurlijk een heel mooi resultaat. En als je het een beetje slim aanpakt, kunnen die kilo’s er gewoon afblijven.

2 Reacties

  1. Lotte
  2. Katja

Reageer: