De Insanity Workout: Review en Gebruikers Ervaringen

De Insanity Workout
Comments Rating 0 (0 reviews)

dvd trainingDe insanity workout is een extreme vorm van interval training, waarbij intensieve oefeningen van 3 tot 4 minuten worden afgewisseld met korte rustperiodes van zo’n 30 seconden…

Het programma belooft een volledige lichaamstransformatie in 60 dagen, een resultaat waar je volgens de ontwikkelaar van het programma met reguliere training een jaar voor nodig hebt.

De ontwikkelaar van het programma, Shaun T., is een Amerikaanse sportinstructeur. Hij zette in het verleden al meerdere succesvolle trainingsprogramma’s op en werkte als professioneel danser onder meer samen met zangeres Mariah Carey.

Hoe de training werkt

Het programma duurt zestig dagen en is vooral geschikt om de conditie te verbeteren en vet te verbranden. Hierbij wordt er zes dagen per week getraind en is er één rustdag.

De workouts vragen wel enige basisconditie, aangezien de lat vanaf het begin al erg hoog ligt. Een volledig gebrek aan conditie kan hierbij demotiverend werken. Wie in korte tijd veel wil bereiken en gedisciplineerd kan trainen, kan dan ook zeker baat hebben bij dit trainingsprogramma. Voor de oefeningen hoef je niet naar de sportschool, deze zijn via dvd’s thuis uit te voeren.

In de onderstaande video krijg je een goede indruk van de de extreme aard van het programma. Een zus en broer voeren daar samen de insanity oefeningen uit. Aan het einde van de video laat de broer ook zijn resultaten zien:
De oefeningen

De insanity workout bestaat in totaal uit tien verschillende onderdelen die volgens een strak schema uitgevoerd en afgewisseld worden. Elk onderdeel is een serie oefeningen, bestaande uit o.a. joggen op de plaats, touwspringen, jumping jacks en andere oefeningen die makkelijk in huis kunnen worden gedaan. Het programma omvat de volgende onderdelen:

 1. Dig Deeper & Fit Test: bedoeld om het aanvangsniveau en op latere momenten de vorderingen te meten.
 2. Plyometric Cardio Circuit: gericht op vetverbranding en training van het onderlichaam.
 3. Cardio Power & Resistance: hierbij ligt de focus op het bovenlichaam en dan met name op het opbouwen van spiermassa en ontwikkelen van spierdefinitie.
 4. Cardio & Max Recovery: wekelijkse oefening die bedoeld is om de spieren en het hart te laten herstellen na de intensieve workouts.
 5. Pure Cardio & Abs: een korte en intensieve cardio-workout, gevolgd door buikspieroefeningen.
 6. Cardio Abs: combinatie van conditietrainingen en buikspieroefeningen.
 7. Core Cardio & Balance: serie oefeningen voor de Recovery Week die is ingepland na de eerste maand trainen.
 8. Max Interval Circuit: na de Recovery Week wordt met deze training zonder pauzes het niveau en de intensiteit flink opgeschroefd.
 9. Max Interval Plyo: een nog langere intensievere manier om het onderlichaam te trainen en vet te verbranden.
 10. Max Cardio Conditioning: het verlengde van de Pure Cardio workout, maar vraagt het maximale met extreme oefeningen zonder pauzes.

De kosten

De training bestaat uit een tiental dvd’s, die je via Kijkshop.nl kunt bestellen. De kosten hiervoor bedragen $ 119,80 met gratis verzending. Dat zijn direct ook alle kosten die je zult maken, want extra apparatuur is voor deze training niet nodig.

De top 3 voor en nadelen van de insanity workout

Voordelen:

 • Snel en merkbaar resultaat
 • Kan thuis uitgevoerd worden
 • Buiten de dvd’s geen extra kosten

Nadelen:

 • Relatief hoge aanschafprijs
 • Instapniveau ligt vrij hoog
 • Geen professionele begeleiding

Conclusie

Voor wie de discipline kan opbrengen om thuis regelmatig en volgens een strak schema te trainen biedt de insanity workout zeker voordelen. Door het intensieve karakter worden er snel merkbare resultaten gehaald. Er is alleen nog weinig bekend over hoe je de behaalde resultaten op peil houdt na het programma. Je kunt natuurlijk weer opnieuw beginnen met de insanity workout, maar voor de afwisseling is het misschien verstandig om je training voort te zetten in de sportschool en daarnaast goed op je voeding te letten. Afwisseling zorgt er tenslotte voor dat het leuk blijft en levert op de lange termijn de beste resultaten op.

2 Reacties

 1. Thijs
 2. Rob

Reageer:

Sending